fbpx

acné rug behandeling

Acné rug behandeling:

Reiniging van de rug, verwijderen onzuiverheden, AHA peeling op basis van glycolzuur. Glycolzuur is een fruitzuur. Fruitzuren worden ook wel Alpha Hydroxy Acids genoemd, kortweg AHA (vandaar de naam AHA peeling). Glycolzuur heeft bepaalde eigenschappen die zorgen voor een gezonde huid. Het verwijdert dode huidcellen, gaat pigmentvlekken tegen, verminderd acné klachten en werkt ontstekingsremmend. Vervolgens wordt de huid gekalmeerd door middel van een masker.

Hoe ontstaat acne?

Acne heeft verschillende oorzaken. Meestal begint het in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.

Wat gebeurt er met de huid bij acne?

De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter. Ze produceren meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Deze talgophopingen noemen we mee-eters of comedonen. Er zijn oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuidse mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de porie. Hierdoor wordt deze extra nauw. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Fabels over acne

  • Stress en spanningen zijn geen oorzaken van acne, echter wanneer er stress is kan de acne tijdelijk verergeren. Omgekeerd kan een ernstige acne aanzienlijk psychische spanningen oproepen zoals een minderwaardigheidsgevoel.
  • Acne is niet besmettelijk en kan niet op een ander mens worden overgedragen.
  • Acne kan niet worden veroorzaakt door voedsel. Hier is geen wetenschappelijk bewijs, echter uit de praktijk blijkt dat voeding van invloed kan zijn op de huidconditie.

Wat zijn de verschijnselen?

Acne wordt gekenmerkt door mee-eters, rode pukkels (papels) en puistjes (pustels). Het uitknijpen van puistjes of krabben werkt ontstekingen in de hand. Bij onderhuidse ontstekingen kunnen in dat geval littekens ontstaan.

Kan acne behandeld worden?

Vele behandelingsmethoden zijn mogelijk, waarbij het reinigen van de huid essentieel is. Als geregistreerd schoonheidsspecialist kan ik de meeste vormen van acne doeltreffend behandelen. Eventueel met ondersteuning van de arts of dermatoloog.

Hoe lang duurt het voordat de behandeling effect heeft?

Dit is zeer afhankelijk van de ernst en de vorm van de acne. De frequentie van behandelen wordt hierop aangepast.

Heeft de behandeling bijwerkingen?

De eventuele bijwerkingen zijn afhankelijk van de behandelmethode: als schoonheidsspecialist kan ik je hierin begeleiden.

Moet iemand met acne zijn gezicht extra vaak wassen?

De meeste mensen met acne hebben last van verhoogde talgproductie. Hierdoor kunnen ze een vettig, glimmend gezicht krijgen. Overmatig wassen met water en zeep heeft geen zin en kan zelfs schadelijk zijn voor de huid. Als schoonheidsspecialist kan ik je hierover adviseren.

Gaat acne weer helemaal over?

Acne is een onschuldige aandoening. Bij de meeste mensen verdwijnt deze na enkele jaren vanzelf. Meestal verdwijnt acne voor het vijfentwintigste jaar, maar soms blijft de aandoening bestaan tot op oudere leeftijd.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van de acne-behandelingen. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden.

HET IS SUPER GEMAKKELIJK OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN!

Maak een afspraak